Canadese herdenkingsplechtigheid


De Canadese inname van de puinen van Passendale op 10 november 1917 betekende het einde van de Slag bij Passendale.
In samenwerking met de Canadese overheid, organiseren het Memorial Museum Passchendaele 1917 en de gemeente Zonnebeke officiële herdenkingen voor het einde van de slag en alle slachtoffers .

9 november

13u00: Officiële opening van de Canadese Memorial Garden
15u30: Inhuldiging Canada Gate, Sunset Ceremony aan de Passchendaele    Canadian Memorial, Crest Farm

Meer info: http://www.veterans.gc.ca/eng/remembrance/get-involved/remembrance-day/passchendaele/information

10 november  

9u00: Herdenkingsplechtigheid op CWGC Tyne Cot Cemetery – Meer info: http://www.veterans.gc.ca/eng/remembrance/get-involved/remembrance-day/passchendaele/information
18u00: ‘Passchendaele Ceremony’ aan de Passchendaele Canadian Memorial, Crest Farm, gevolgd door een fakkeloptocht en een openluchtreceptie
20u30: concert ‘Passchendaele, The End of the Road’, Passendale kerk

Na een intense campagne komt op 10 november een einde aan de drie maanden durende “Passchendaele 100” herdenkingscampagne.  De ‘Passchendaele Ceremony’ herdenkt het einde van de slag en alle slachtoffers, ongeacht hun nationaliteit. De ceremonie start met een ingetogen reflectie bij het Crest Farm Canadian Memorial, gevolgd door een fakkeltocht langs de Canadalaan. De optocht volgt het traject van de bloedige laatste honderd meter van de aanval en eindigt aan de kerk van Passendale. Na de plechtigheid worden alle deelnemers uitgenodigd op een openluchtreceptie en een concert in de kerk.

Het concert is dit jaar een ‘Proms’ editie met Alan Brydon (componist van ‘On the Road to Passchendaele’), the Canadian Army Band Musique Royale 22ème Régiment, de Engelse mezzo-sopraan Emma Brown, de Harmonie St Cecilia uit Beselare, Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums en de populaire folkband ‘The Swigshift’. Voor dit concert zijn slechts 280 kaarten beschikbaar.

Praktische info ‘Passchendaele Ceremony’  10 november:

Kom goed op tijd voor de plechtigheid. Er is geen voorafgaande registratie vereist, wel zijn er verkeersbeperkingen  en kunnen veiligheidscontroles uitgevoerd worden. Breng geen  grote tassen, rugzakken … mee. Draag warme kledij en voorzie u op regen, maar vermijd regenschermen tijdens de plechtigheid, dit om hinder voor andere deelnemers te vermijden. Draag goed schoeisel. De fakkeltocht is ongeveer 800 meter lang en loopt over tarmac.
Volg steeds de richtlijnen van veiligheidspersoneel en stewards.
Vermijd flitslicht, vooral tijdens het eerste deel van de plechtigheid. Enkel geaccrediteerde fotografen mogen zich (beperkt) vrij bewegen op de site.

Praktische info concert ‘Passchendaele, the End of the Road’

Tickets: €10 VVK – €13 ADD; €5 VVK – €8 ADD (jonger dan 18)
reservatie via gps1917vzw@gmail.com
Reservatie enkel geldig na overschrijving op rekening BE27 7380 1848 3673 (Genootschap Passchendaele Society 1917 vzw) met duidelijke vermelding van naam, aantal volwassenen en aantal jongere dan 18

Er kunnen ook tickets in voorverkoop aangekocht en betaald worden in de shop van het MMP1917.

Vanaf vrijdagmiddag 10/11 tot en met zondag 12/11 bieden de vrijwilligers van het GPS 1917 en het MMP1917 op de parking van CWGC Tyne Cot Cemetery gratis koffie aan.

Crest Farm Memorial – Passendale dorp/kerk