Wapenstilstand & ‘103 jaar Black Watch corner – The Black Watch in Flanders’


Op 11 november vindt een herdenkingsplechtigheid plaats in de kerk van Passendale en worden kransen neergelegd. In de namiddag gaat de herdenking ’103 years Black Watch Corner – The Black Watch in Flanders’ aan het Black Watch Monument door. Daarna volgt nog een herdenkingsplechtigheid van de Franse, Duitse en Engelse Ambassades en de West Yorkshire Police Band op CWGC Tyne Cot Cemetery.

Programma:

8u30
Kransneerlegging
Verschillende deelgemeentes

Kransneerlegging bij verschillende monumenten en begraafplaatsen in Groot-Zonnebeke.

9u00 – 17u00
Boekenbeurs van de Westhoek
PC de Craeye, Kraaiveldstraat 7, Passendale
gratis

Boekenbeurs met binnen- en buitenlandse standhouders en tal van boeken over heemkunde en de Eerste Wereldoorlog.
Contactpersoon: Luc Delancker: 0472/ 29 54 53

10u00
Plechtigheid
Kerk, Paassendale

Plechtigheid met misviering en kransneerlegging aan het monument voor de oud-strijders en het monument voor de Duitse oorlogsslachtoffers in Zonnebeke.

14u00
Plechtigheid ‘103 years Black Watch Corner – The Black Watch in Flanders’
Oude Kortrijkstraat, hoek Doelbos

Op 11 november 1914 speelde het 1st Batalion van het Black Watch Regiment een cruciale rol bij de redding van de Ieperboog. Naar aanleiding hiervan organiseert Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums in samenwerking met de Black Watch Association, de Gemeente Zonnebeke en het MMP1917 een eenvoudige plechtigheid aan het Black Watch monument.

15u30
Herdenkingsplechtigheid van de Franse, Duitse en Engelse ambassades & de West Yorkshire Police Band

Op wapenstilstand brengen de Franse, Engelse en Duitse ambassades traditiegetrouw samen een bloemenhulde aan de slachtoffers van hun landen. De plechtigheid wordt opgeluisterd door de West Yorkshire Police Band. Deze band vertegenwoordigt het West Yorkshire Police korps en komt op 11 november naar de Westhoek om hun gesneuvelde politiemannen te herdenken. 124 van hen kwamen om in de Eerste Wereldoorlog. 36 werden begraven in België en 5 worden herdacht op het Tyne Cot Memorial.